En dag med farmor och lite till

16 08 2009

Idag (15/8-09) har lillstumpan varit hos farmor nästan hela dag. De har plockat bär och bara myst. Super härlig dag men nu i natt hade hon de jobbigt med kramperna. Tror hon krampade i 45 minuter och efter de fick hon i sig lite mat och sen tvär slocknade hon. Nu ligger hon på sängen och sover med lite syre.

Svärmor har gett henne massage idag också och hon bara njöt. Man såg att hon verkligen gillade de och jag tror att de var bra att få mjuka upp musklerna lite. Det har också blivit lite stretching men de är sådant som vi alltid nu mera måste göra. Sjukgymnasten har sagt att vi skall stretcha hennes ben och armar å nacke så ofta som vi byter blöjor på henne. Ofta med andra ord men de är bra. I alla fall för henne och det är ju henne vi måste tänka på.

Innan hon krampade idag så pratade hon jätte mycket och hon var mer bebis. Hon skrek och hade sig lite till å från och protesterade när hon satt fel och ville hellre sitta upp än ligga ned. Hon fick sitta i min famn och öva med att hålla upp nacken och få känna på känslan att ha huvudet uppåt och försöka stabilisera nacken så huvudet inte föll framåt eller bakåt. Både sjukgymnasten, doktorn och kuratorn tycker de är skillnad från sist de såg henne och de kan ju inte annat än att betyda att de är posetivt.

Kuratorn skall börja kolla på bostadsanpassning och stöd. Någon dag skall vi väl flytta och då är de tid att ta tag i detta nu eftersom de säger att de tar lång tid att fixa sånt här. Då är de lika bra att ta tag i de nu. Själv måste jag fixa bilstödtjafset. Skall gå in på vägverket och beställa hem broschyrer för att se vad som passar oss. Vi måste ha en bil som kan hålla i nio år men de är ju lite svår att tänka, hur blir de om nio år? Kommer hon ha rullstol eller permobil? Hur ser hennes funktionshinder ut om ett år? Bilbarnstol får vi inte hjälp med. Den måste vi köpa själv dock så måste vi kolla och se vad som passar henne. Vi har fått ”order” om att gå till babyprofsen. Många saker håller på att ske och man glömmer en och annan liten sak men som tur är så har vi ju kuratorn som har ring och kollat upp massor med saker till oss. Skönt tycker jag.

Nä nu skall det sovas av. Klockan är redan 01:15. Nu för tiden verkar jag aldrig somna innan 01 men efter jag hade varit ute och kom hem lite innan 16 så somnade jag på sängen. Zebastian hade lilltösen och jag la mig för att vila. Tvärslocknade och vaknade upp 4 timmar senare. Sen gick vi över till svärmor och tittade på när de var på High Shaparall eller vad de nu hette. De var kul att se på och lilltösen somnade i svärmors famn. Nä sängen va de vist… hörs senare idag 🙂

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: